keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Burning the Remembrance


(Bukit Lawang)


…or the betrayal, the betrayed and an ad of blasphemy


------------------


Medan - Indonesia - 1600 hours


Mitä voi tehdä matkalla Medanista 90km päähän Bukit Lawangin kylään kun tila-auton kuski painaa 40km/h alueella kahdeksaakymppiä punaisten valojen läpi, ajaa luultavasti pilvessä ja 2h yöunilla vastaantulevien kaistaa töötti pohjassa ja kurvaa täysillä bensatynnyreiden välistä ja sitten ojan kautta päästäkseen jälleen yhden auton edelle…?

-Pistää silmät kiinni, nukahtaa ja nauttia kyydistä.



------------------


A.S: Älkää ikinä tukeko palmuöljyn tuotantoa millään tavalla. Vaikka joku saatanan Risto Isomäki suomesta huutelisi, etttä joojoo on hyvä juttu niin hän voisi itse tulla leijonan suuhun kyselemään paikallisilta, mitä he ovat mieltä siitä, että hallitus myy sademetsät ulkomaalaisille, jotka raivaa koko paskan ja pystyttää tilalle jälleen yhden palmuöljy-plantaasin. Jonka jälkeen mitään muuta ei voi enää paikalla kasvattaa ikinä. Ja jos orangi eksyy alueelle... Ennen se kuulemma tapettiin, mutta nyt paikalliset tekevät niin, että kun me länkkärit ostamme heiltä vaikkapa trekkejä, pieni osa rahoista laitetaan syrjään. Jos orangi "eksyy" plantaaseille syömään, vartijat eivät enää ammu vaan soittavat puistonvartijoille tai oppaille ja nämä hakevat eläimen pois. Sitten he maksavat apinan aiheuttamat tuhot syrjään laitetuista rahoista.

Nämä ihmiset haluavat pitää metsänsä. He suhtautuvat viidakkoon erittäin kunnioittavasti ja siksi pärjäävät niin hyvin siellä. On totaalisen väärin, että joku yhtiö tulee ja tuhoaa metsiään, ainoastaan rahan takia. Eikä siitä kärsi ainoastaan paikalliset vaan lopulta myös minä ja sinä! 

Liikuttuneena kuuntelin ja ymmärsin miksi ihmiset ovat täällä niin mukavia. He haluavat tänne paljon turisteja, koska me tuomme rahaa ja autamme siten heitä suojelemaan metsiään. Eritoten trekit tuovat rahaa oikeisiin paikkoihin täällä.

Näin se menee. Aion tästedes äänestää vielä enemmän lompakollani, tukea kaikkialla paikallis- ja kestävän kehityksen tuotantoa ja ottaa siten oman oljenkorteni pois monikansallisten riistokapitalistien alati kasvavasta olkilaivasta.

Join the forces! Vive la résistance! ¡Hasta la victoria siempre!

(Arvaamaton albiinoapina käskee teitä käyttäytymään! @ Sumatran Jungle)



I´m trying to forget you


Lento Kuala Lumpurista Medaniin, Pohjois-Sumatralle, Indonesiaan kestää yhden tunnin.

Maailma muuttuu siinä ajassa totaalisesti. Tai ehkei ihan totaalisesti mutta kontrasti kasvaa noin tuhat prosenttia. Ihmiset ovat köyhempiä mutta ystävällisempiä. Kaikki sanovat "sir" tai "brother" ja tammahan kay. Tuntuu siis enemmän kodilta, kuin Malesiassa kun hyppäämme bussiin lentokentältä (joka sitten hajosi välittömästi viiden metrin matkan jälkeen. No, kaikki ulos autosta ja eikun viereiseen…)
     Kyyti luvataan irtoavan 10 000 rupialla. Eli alle yhdellä eurolla (1e = n. 16 000 idr).
Oletamme matkan olevan lyhyt. No. Matka onkin. Aika ei. Arviolta 20km matka kestää 1,5h.
Että ottia tuota. Ei haittaa, ei olla jäniksen olkapäällä alasti. Vai miten se meni. Shanti shanti.

Jos liikenne Aasiassa on yleensä kalliokiipeilyä auringon paahteessa, niin täällä se on kalliokiipeilyä auringonpaahteessa, toppatakissa, väärinpäin ja Vesku Loiri reppuselässä.
    Jokainen auto ja skootteri ajaa 80km/h tuntivauhdissa milloin vasemmalta milloin oikealta, kaistaviivat, nopeusrajoitukset ja kolmet punaiset valot koko kaupungissa ovat yleisiä vitsejä. Kymmenenvuotias poika seisoo risteyksessä pillin kanssa liikenteenohjaajana, kuski antaa hänelle vauhdista ylävitosen.
    Kaistoja suhteellisen kuoppaisilla teillä (suhteellinen tarkoittaa tässä sitä, että suomessa tie olisi ajokiellossa) voi olla kaksi yhteen suuntaan mutta autoja ja skoottereita vierekkäin koko ajan vaihtuvassa määrässä yhden ja kymmenen väliltä. Vaarallisuudesta huolimatta vaihtoehtoja ei ole ja voi vain heittäytyä täälläkin virran vietäväksi. Ei se paljon auta jos kolari on tullakseen vaikka stressitasot huitelisivat Everesteillä. Inshallah. Väestörekisterikeskuksen haltuun.



(Mitä ilmeisemmin ex-puolisoille omistettu hindupatsas… @ BC, KL)


Bussiasemalle saavutaan klo 1800. Viimeinen bussi Danau Toballe on jo lähtenyt. Roskia poltetaan isoissa nuotiossa, bussiasemaa ei erota pellosta ja taksilla luvataan viedä perille 180 000 IDR:llä. Köh köh. Ihan varmasti. Istahdamme katukeittiöön, jossa myyjärouva ei puhu sanaakaan englantia. Elekielellä saamme tilattua nuudeleita kananmunalla (annos paljastuu aivan järkyttävän hyväksi) ja tilannearvioimme. Päätämme, että jäämme Medaniin yöksi, vaikka taksi maksaisikin euroissa noin kympin, sillä ei välttämättä huvita istua 5h tuntemattoman taksikuskin kanssa (oletko nähnyt ikinä hajonnutta autoa 80-luvulta? That´s the one they´re using…) pimeässä näillä teillä.
    Nettiä ei ole, eikä mitään tietoa majataloista. Olisi pitänyt varautua mutta luulimme ehtivämme bussiin. Lopulta otamme becakin (paikallinen tuk tuk, eli täällä sivukärryllinen mopo) joka lupaa viedä meidät jonnekin majataloon. Matka kestää yli puoli tuntia, ohiajavat ihmiset nauravat ja vilkuttelevat ja meininki ei voisi olla parempi. Majatalokin paljastuu sopivaksi loukoksi vailla suihkua, lavuaaria tai kahta sänkyä… Voit arvata kumpi voitti patjamajoituksen tuulettimen katveessa.




(My brother from another mother @ Batu Caves, KL)


Illalla alakerran loungessa joku nainen haluaa ottaa kuvia kanssani. Kahteen otteeseen. Hymyilee ja käyttäytyy kuin ihastunut pikkutyttö vaikka onkin samoissa i´issä. Olen erittäin imarreltu. Nainen on hyvännäköinen ja hihittelee koko ajan katsellessaan outoa ja ilmeisen-vaikutuksen-parrallaan-tehnyttä valkonaamaa.

Yö on helvetillisen kuuma. Kämppä komeron kokoinen. Tuuletin tehoton.
Klo 4:30 minareetista joku alkaa huutamaan täysillä rukouksia…



(Medan by night)


And I know that I will


Majatalon pitäjä on sen sijaan mukava. Ihmettelee, miksi kaikki suomalaiset haluavat mennä Toballe. Selitämme Madventuresin vaikutuksen. Heittää hyvää läppää ja ehdottaa, että menisimme sen sijaan Bukit Lawangille viidakkoretkelle, josta pääsee Toballe myöhemminkin. 
Lyhyt matka (ehkä 80-90km / 3,5h) ja lupaus hyvästä meiningistä saa meidät suostumaan.
Emme pety. Kylä on mahtava. Erittäin pieni ja kylän halkaisevassa joessa lapset karkeloivat.
Puolelta toiselle liikutaan hivenen hajonnein riippusilloin. Autentiaa! Seikkailua! Juuri tätä! Jokainen paikallinen hymyilee ja sanoo "hello", lapset vilkuttelevat ja taas tytöt pyytävät päästä kuvaan. Kiittävät ja jälleen kuuluu kiljuntaa ja hihittelyä. Epätodellista mutta ei tämä ainakaan itsetuntoa alenna.

Tätä riviä kirjoittaessani on juhannuspäivä. Makaan hyttysverkon alla. Aurinko laskee viidakon taa. Vuoden pisin päivä pohjoisella pallonpuoliskolla. Ilon ja valon aika. Juopumisen ja hukkumisten.
Täällähän sen tosissaan huomaa, vuodenaikojen eron, joopa joo. Kolme astetta päiväntasaajalta on päivän pituus noin 12h ympäri vuoden. Lämpötila samaten aina kolmekymmentä tai päivällä lähempänä neljääkymmentä, give or take a few degrees. Ah ja voih, perinteinen Indonesialainen hökkijuhannus! Aiomme syödä juhlallisesti, kaipaamme saunaa ja kokkoa, olutta ja makkaraa mutta ei, emme saa mitään näistä koska huomenna, aamuyhdeksältä lähdemme kahden päivän vaellukselle viidakkoon, jossa siis yövymme yhden yön verran. Ainakin orangeja, apinoita, lintuja ja muita kivuuksia pitäisi nähdä, tiikereitäkin kuulemma asustaa mutta yllättäen ne karttavat ihmistä niin tehokkaasti ettei niihin törmätä edes parhaalla tahdolla. Ehkä jos istuisin puussa, jonkinlaisessa avaruuspuvussa kymmenen päivää täysin liikkumatta, voisin yön pimeydessä nähdä varjon 300m päästä. 
Edes jälki olisi silti siisti nähdä! (Ei näkynä)

Joten miten matkani meni, kahden päivän päässä tulevaisuudessa oleva minäni? 
Tulinko hengissä takaisin?

In a thousand years




Kiitos kysymästä, kaksi päivää lineaarista aikajatkumoa takana oleva minäni, tulit!
Kerrataanpa siis viime päivien seikkailu:

Aten ja saman retken bookanneen 36-vuotiaan ranskalaisen Sandran kera astelimme aamuyhdeksältä kohti majapaikan takana levittäytyvää viidakkoa. Matka on rankka. Maasto erittäin mäkistä, aikamoisissa kulmissa ylös ja alas menemistä. Hikeily alkaa välittömästi ja on jo vartin jälkeen lähinnä naurettavaa. Kosteusprosentti on tasan 100 ja olo on kuin järveen hypänneellä. 7h kävelyä taittaa matkaa arviolta 5-8km, hankala sanoa tarkasti mutta arvio voisi olla jotain tuollaista. Näemme apinoita silloin tällöin puissa. Syömme hedelmiä ja opas väsää lounaankin jossain korkealla.
   Apinalajikkeista törmäämme ainakin neljään: Tomas Leaf aka Punky Monkey, Dusty Monkey, oranki ja marakatti. Jos joku vielä on sitä mieltä, että emme polveudu apinoista, hän voi tutkia asiaa aavistuksen enemmän. Ottaa vaikka oman kuvansa ja apinan ja vertailla. Välillä en erota meitä heistä. Anyway, ainut oranki, jonka tapaamme parin metrin päästä on puolivilli Mina, joka on kuulemma aggressiivinen. Kaksi opasta antaa banaaneja ja porkkanoita ja asettuu väliin kun ohitamme hänet (korrputio ulottuu viidakkoon asti Indonesiassa) jolloin Mina ei käy kimppuun ja päästää meidät kulkemaan reviirinsä ohi. Muuten hän kuulemma tarraisi kiinni, eikä päästäisi irti ennen kuin saa ruokaa tarpeeksi. Lovely. Perusnainen.

Saavumme joen rannassa olevaan muovista ja bambuista koostuvaan leiriin alkuillasta, opas alkaa kyhäämään ruokaa ja me hyppäämme jokeen virkistäytymään. Virta on kova ja vesi viileää mutta tässä kuumuudessa? Täydellistä. Illalla kynttilän valossa viidakosta kuuluu tuhansia ääniä (ei tarvitse paljon luonnon äänistä koostuvaa rentoutumiskasettia kuunnella), viidakkotupakka palaa, opas tekee korttitemppuja ja viihdyttää muutenkin väsyneitä länkkäreitä. Pimeys on täydellinen ja sentin alusta kova nukkua mutta pelota ei tippaakaan. Uni on syvä.

Seuraavana päivänä laskemme koskea takaisin kylälle. Yhteensidotuilla traktorinrenkailla. Matka kestää tunnin. Ennen tätä näemme noin kaksi metrisen varaanin leirin kyljessä. Hullun kokoinen.

Aika länsimaista leireilyähän tämä on, eikä mitään todellista survivalia, jota kuulemma sitäkin olisi saatavilla. Opas oli kuulemma joskus tehnyt 28 päivän survival-trekin, jonka aikana oli vahingossa nähnyt Sumatran tiikerinkin. Arkoja otuksia, todella harvinaista. Opas oli tullut ilmeisesti tuulen alta joen törmää pitkän aikaa, eikä kissaeläin ollut tajunnut mitään juomaan tullessaan.
Oppaan tullessa kulman takaa äkisti saattoi niin kissalta kuin eräänlaiselta apinaltakin molemmilta tulla paskat housuun.
Vähänks ois niinku ollu siidee hei!

Retki yhteen sanaan kiteytettynä? Elämys.




(Harvinainen Sumatran tiikeri luontaisessa elinympäristössään)


Or maybe a week


Huomenna joudumme jättämään Bukit Lawangin kylän taakse. Kraaterijärvi Toba kutsuu. Matka voi taas kestää ihan mitä vain ajassa, mutta mihinkäs kiire tässä olisi, virran mukana matka kestää aina niin kauan kuin se kestää.

Olen kovin hiljainen ryhmissä. Jos olen epävarma, sulkeudun. En välttämättä ahdistuen mutta suusta ei tule sanaakaan. Istun ja mietin. Ja sitten taas toisaalta, en tarvitse paljonkaan rohkaisua kun läppä alkaa lentämään niin kuin koen parhaimmillaan olevani: rennosti ja vapaasti. Tämän huomasin ranskalaisen naisen kanssa: hän tuntui nauravan jutuilleni, joten miksipäs lopettamaan.
    En hypi vesiputouksiin miettimättä. Olenko tullut vanhaksi. En ole enää kahdeksantoista.
En haluaisi minkään rajoittavan olemassaoloani. Toisaalta taas vesiputoukseen hyppääminen ihan vain jotain itselleen todistaakseen ei kuulosta sekään kovin kaksiselta. Ehkä en halua hypätä vesiputoukseen. Ehkä minä olen sellainen. Haluanko olla sellainen? Mitä voin tehdä itseäni muuttaakseni ja mistä tiedän suunnan? Elämä on osittain (surkeiden) sattumusten sarja mutta kyllä meillä jotain arpaakin on laittaa vetämään. Olosuhteille emme välttämättä voi mitään, mutta jos jollekin asialle voimme ja haluamme muutosta, pitäisi olla rohkea tekemään niin.



Suurin kiitoksin jälleen, Yours Truly: 







Kings of the Jungle order you to behave! Or else we´ll take you to the jungle to die with us!



Smart casual...



Chicata. Noin viisisenttinen, äärimmäisen vittumaisen näköinen olento, joka tekee pahaa luultavasti vain kärpäsille.



Bridge over River Kwai. No ei. Bridge over Bukit Lawang.



Täsä mä oon.


Kumipuita. Kuulemma hyvänlaatuinen kumiaines kuljetetaan Eurooppaan ja paskat jätetään sitten Indonesiaan.



Siitä sitä mahlaa valuu. Aika monikäyttöinen aines.



Welcome to the jungle, we have fun and games.



Hmm. Olikohan hänen lajinsa nyt gibbon.


Muutenhan tämä on jälleen selkeä kuin koraani mutta mikä ihme on tuo toinen kuva alhaalla oikealta.


Punky Monkey! 



Jättiläismuurahainen. Arvioisin noin 3 cm kookseen.



The trees my man.



Siitä sitä sitten tultiin taas...



Mina. The Queen of the Jungle.



Mona. Hyvä opas. 




Sandra oli jälleen kerran lyhyt vaan mukava tuttavuus, as they all tend to are.




Järvisimpukoille sukua olevia apinalajikkeita.



Leiri.



Riverside.


"Et löydä tanssilattialle ikinä/jos ei jalkapohjasi ole niin herkät/että osaat kulkea eteen katsomatta/käärmeen ohi eikä se pelästy/vuorimännyn juurien ohi eivätkä ne vahingoitu"

-Pentti Saarikoski



Syökää enemmän kasviksia ja kuunnelkaa parempaa musiikkia: 











tiistai 17. kesäkuuta 2014

Forgetting Those Who Once Meant Nothing

...or setting fire to sleeping giants…

"Alcohol is the worst substance introduced to man."
 - Rasta Fari                                               

"Mahatmahatmahatma."
 - Apu Nahasapeemapetilon



From Dusk ´Till Dawn


Tuli mokattua. Pahemman kerran. Siis totaalisesti. Ja tadaa, voitteko arvata mistä syystä.
Kyllä. Me. Suomiurpot apinat. Juotiin Aten kanssa vahingossa aivan totaaliset jurrit.
Ehkä olisi voinut tajuta, että nyt ollaan ulkomailla, ei esim. juhannuksena mökillä tai jossain palatsissa sadan holhoojan ympäröimänä. Nimittäin taisin "torkahtaa" majatalon eteen ja hävitin lompakkoni (jossa ei ollut kyllä yhtään mitään ihan sen takia, jos sen hävitän). Ei, ei ja vielä kerran ei. Ei näin.
       Ei todellakaan näin. Ei Suomessa, eikä aivan vitun varmasti jossain Kuala Lumpurin Chinatownissa. Jonkinasteen telekinesia saattaa sittenkin olla olemassa, sillä on Mooses-halkaisee-Punaisen-meren luokan ihme, että minua ei ryöstetty. Tai siis sen lompakon verran taidettiin ryöstääkin mutta se nyt on pieni hinta siihen verrattuna, että tilanne olisi hyvin voinut olla se, että herään alasti ilman passia ja luottokortteja ja reppua ja kaikkea. Heräsin kuitenkin majatalosta ja ihan omasta sängystäkin. Mitään muuta ei hukkunut kuin tyhjä lompakko. Alaovi on täällä lukossa, joten en ole ilmeisesti päässyt sisään yöllä, koska Atte (avaimen vartija) on ollut jostain syystä minua hetken aikaisemmin sisällä akku loppuneena. Olen siis Einsteinina asettunut katukiveykselle muiden kodittomien kanssa lepäämään kuudentoista (16) kaljan jälkeen. Ei mitään hajua miten olen lopulta päätynyt sisälle.
       Hävettää ja vituttaa. Ihan super paljon. Ääliö! Superääliö! Järvisimpukan ja aivokuolleen äo!... Huoh. Mutta niin. Tämä ei ole mikään facebook, johon laitetaan ainoastaan kivoja ja kiiltäviä asioita omasta ruusuilla-ma-tanssin-ja-kumiankkana-luokses-pompin elämästä vaan tämä on raadollista ja todenmukaista.
Onpahan sopiva rangaistuskin. Julkinen häpeä.

En ole tippaakaan ylpeä tästä hienosta kokemuksesta mutta näin nyt kävi ja ainut asia
minkä voin tehdä on oppia. Nevermore.
Ugh. Asia ymmärretty ja assimiloitu. I has spoken.


Living Just Enough for the City



Kuala Lumpur. KL. Eli "Muddy confluence" eli "Mutainen yhtymäkohta"(kahden joen, Klangin ja Gombakin.) Parin miljoonan ihmisen asuttama Malesian pääkaupunki. Suurkaupunki siis, vaikka häviääkin väkiluvussa kanssasisarilleen aika roimasti. Suurkaupungilta tämä kyllä tuntuukin ja kaikki ne ovat tai ainakin tuntuvat jossain määrin samanlaisilta:

Matkat kestävät paljon kauemmin kuin pienemmissä kaupungeissa, ihmisiä on hitosti ja kaikilla on kiire johonkin, liikenne on hektistä ja kaikkea on enemmän kuin tarpeeksi. Toivottavasti et järkytykseltä pudonnut penkiltä. Yleensä metrot tai ns. overgroundit (eli katujen yläpuolella kulkevat metrot, oma termi, tiedän, olen nero, saa käytttää) toimivat esimerkillisesti, kuten täälläkin. Noin kymmenen km matka kustantaa 0,5e ja vie ainakin joissain tapauksissa vähemmän aikaa kuin taksilla kurvailu. Saastuttaakin vähemmän. Oikea ekoihminen, minä…

Kävin Camp5:ssä sisäseinäkiipeilemässä. Aasian parhaimpia paikkoja siihen, kuulemma. Olihan se. Vaan koska Aten jalka ei ole vieläkään (6vkon jälkeen mopo-onnettomuudesta) parantunut, jouduin menemään hoodeille yksin ja kiipeilemään yksin. Tämä rajoitti toiminnan ainoastaan seinään, jossa oli automaattinen belay-laite. En osannut mitään… 6a meni, enkä siitäkään ole varma, että menikö edes oikein. Enkö muka kolmessa päivässä oppinutkaan kaikkea kiipeämisestä? Olisiko homma edes hauskaa, jos olisikin oppinut? Tuskinpa. Siispä seinää kohden ja seuraavalla kerralla palkkaan opastajan tekniikkaan. Koska se on kuin tanssia kun joku hyvä kiipeilijä kiipeää. Nopeaa, vaivatonta, teknistä. Tai siltä se näyttää. Minun kiipeäminen on tällä hetkellä samanlaista kuin viulunsoitto kolmen päivän harjoittelun jälkeen. Joka paikkaan koskee mutta Ukko Nooa kuulostaa koko ajan karmeammalta.


Falling towards enemy territory



Otsikot ovat asioita, jotka tulevat ensimmäisenä mieleen. Yhtään hienostelematta tai tarkemmin miettimättä. Katkelmia lyriikoista, lausahduksista, kirjoista ja mistä ikinä. Tekotaidetta? Voisi kuvitella. Mutta minusta ei. Ne ovat vain asioita, jotka alitajunta jostain syystä nostaa esiin. Niillä on tarkoitus ja yhteys, se ei ole aina vain kovin selkeä. Mutta minusta hyvinkin mielenkiintoinen.

RHCP:n Anthony on välillä kirjoittanut tekstejään automaattikirjoituksella, tai ainakin puoliksi. Hän ei kuulemma aina tiedä mitä lyriikkansa merkitsevät mutta nehän merkitsevät eri ihmisille eri asioita. Lukija vastaa tekstin tulkinnasta, ei kirjoittaja. Tietysti voidaan argumentoida, että hyvä kirjoittaja osaa tuoda jonkinlaisia tarkoituksia selkeästi esille, mutta eihän se nyt aina päde. Näennäismerkityksettömät asiat voivat nekin olla merkityksellisiä. Ja on eri tapoja kirjoittaa. Saarikosken (RIP) Tiarnia-trilogian täydellisen nerokkaat unenomaiset maalaukset ja ylipäänsä runojen usein poukkoileva tyyli vetoaa minuun hyvin paljon. Ja aina löydän ne omat merkitykset jos vain haluan. Vääriä tulkintoja ei voi olla olemassa, ei mitenkään.

Vai mitäpä mieltä olet esimerkiksi RHCP:n laulun pätkästä:
 "...The will of God is standing still/Brazilian children get their fill..."

Minun tulkinta on, että mikään ei muutu tällä hetkellä. Tai tarkemmin sanottuna juuri tuolla hetkellä. Pieni maalaus. Ikkuna. Sinä mietit omaa suuntaasi ja Jumala omaansa, Brasilian köyhimmät saavat päivittäisen ruoka-annoksensa.

Ymmärräthän, ystävä hyvä? Jaa toki ajatuksesi kanssani. Hyvä keskustelu tuopin (ei kuudentoista, ei!) äärellä voi parhaimmillaan johtaa jälleen yhden sielun palasen saattamiseen kohdalleen.

Yritän elää hyvin. Opiskella espanjaa, koska olisi hienoa osata kolme kieltä hyvin. Yritän kuntoilla koska en halua laiminlyödä laiminlyötyä kehoani + siitä tulee hyvä olo. Haluaisin oppia kiipeämään hyvin, kepeästi kuin gaselli, koska kiipeily on tekniikka, ei voimalaji.
Yritän ulkoistaa ajatuksiani ja niinhän tässä juuri teenkin mutta haluaisin tehdä sitä myös taiteen keinoin. Kirjoittaa vaikka niitä runoja kun lahjat ei muuhun riitä, eikä kyllä siihenkään. Tehdä musiikkia, josta olen pitänyt pitkän tauon. Sanoin joskus niin paljon niin tekstein kuin kappalein, että takki jäi tyhjäksi. Ja koska taide ammentaa suurista tunteista, joita minä olen pyrkinyt välttämään. Tukahduttamaan. Koska särkynyt sydän. Arveton on arvoton? Ja vaikka kaikki menisikin pieleen, niin ainakin jotain yritin. Ja se lohduttaa. Jos yrittää, eikä siitä huolimatta onnistu, niin ei ole mitään väliä, asia ei ole sitten enää sinun käsissäsi.

Onpas syvällistä tekstiä KFC:n aamupuuron jälkeen. Mitä ne siihen laittoi. Kevennetäänpäs vähän hulvattomilla sarjakuvilla, olkaatten hyvät: Man Vs Magic

Ja korotetaan vielä hulvattomammalla: The Walking Dead - 19 Carl Jokes

Kiitos, olen täällä koko illan.


Kneel and Disconnect and Wait Another Year



Kävimme myös tsekkaamassa KL:n ainoahkon pakollisen nähtävyyden:
Maailman korkeimmat kaksoistornit eli Petronas (Malesialainen öljy- ja kaasuyhtiö) Twin Towers. Lippu kustanti osapuilleen 20e. Ihanan kallista. Kuriositeettina mainittakoon, että lippuja myydään jokaiselle päivälle vain 1200 kpl. Mekin jouduimme ostamaan 24h etukäteen verkosta ja nyt on low-season. Vartin välein pääsee pieni ryhmä hissillä ensin kerrokseen 41. ja sen jälkeen hieman korkeammalla kerrokseen 86. Ensimmäisestä löytyy torneja yhdistävä silta ainoastaan 170m korkeudesta. Toisen hissimatkan jälkeen ahdistaa hivenen kävellä ikkunoille ja katsella alas 450m korkeudesta. Mutta olipahan sen vartin arvoista, ei tuollaisiin rakennelmiin pääse joka päivä Suomessa. Hivenen jäi Puijon tornin näkymät kakkoseksi mutta vain hivenen.

Malesian aika vähenee vääjäämättä. Olisi sata paikkaa missä haluaisi käydä, Singapore, Tiomanin saari… mutta ei. Liian kallista ja Atte lähtee kuukauden päästä Australiaan, minä en tiedä vielä menenkö samaa matkaa. Lähdemme siis torstaina kohti Indonesiaa ja Medania. Lentämällä!
Koska rikkaus ja mullon vara ja länsimainen standardi ja ei oikeesti ollu ku 50e lento ja joku roti ja paksu lompakko. Tai siis tällä hetkellä ei lompakkoa ollenkaan.

Minulla on ikävä kotiin. Pohjoiseen. Täällä lämpötila on koko ajan yli kolmekymmentä. Olen jo tottunut, mutta kaipaan silti Suomea. Jopa kylmyyttä. Sitä, että voi laittaa sukat jalkaan.
Saunaa, kaljaa, jääkaappia, ruoanlaittoa, lihapullia ja perunamuusia, vanhempiani ja siskoani, siskonpoikaa, kavereita. Mutta se on ihan normaalia ja saamapuolelta löytyy aikamoinen liuta asioita, joihin ei Suomessa törmää. Lopulta, kun palaan, luulen, että olen kasvanut ihmisenä ja eläimenä enemmän kuin jos olisin jäänyt sinne murjottamaan. En oikeastaan luule. Tiedän.

Tulta päin! Ugh!



Bussikuski päätti leikkiä Jeesusta ja ajaa meren yli. Tai sitten kyseessä saattoi olla Aasian pisin, 23km pitkä ja kolme kuukautta sitten valmistunut silta. Ei ole edes vielä kartalla.


Komeita rakennuksia. Ja korkeita. Jollekin tämä on varmaan toimisto mutta minulle ei.


Overgroundin kävelysillalta on myös hienoa katsella kuolevaisten kaupunkiin.


Chinatown. Yksi olut. Yksi! Jumalauta yksi! 


Maailman paras katuhampurilainen. Kustantaa yhden euron. Oli niin hyvää, että piti tulla takaisin ja tilata kaksi lisää.


Paikallinen huutotorni eli minareetti. "Tulukee rukkoilemmaan saatana! Olioliolioli op pop pop po! Erämaasta kuulin mä, huudon vaienneen!" 
Harmoninen molli kuulostaa aina vain eksoottiselta mutta ainoastaan Istanbulissa se on tuonut kylmät väreet kaikuessaan aavemaisena koko kaupungin yllä.  


Paikallinen planetaario ja ulkopaikkakuntalainen pelleturisti


Katukyltitkin ovat eksoottisia. Romantiikkaa.


Chinatown.


No ihan oikea varoituskyltti on kyllä nyt kun tämä henkilö on kävelyllä.


Autoja! Oottako ennen nähnä?


Jarno Street View.


Seinäkiipeily. <3 I´m loving it ™


Pah. Puijjon torni ja kalakukko.


41. kerros ei tunnu missään. 


86. kerros alkaa jo tuntua.


PosetusSelfies @ Top of the World


Järkyttävän upeat näkymät.


As I was saying.


Soon Jarno ja Atte täsä moro nääs!


Hämmentävää. Täältä löytyy Jarno-viiniä. Minä. Miiinäminäminäminäminä! 


Twin Tower´s a beauty by night.


Backpacker-majatalon arttia.


"Tänään ei oo yhtään niin kuuma kuin eilen." Pahin lämpö on ollut +36…


Tandoorikanaa! Hyvää!



"On hyvä kävellä ja kädet on hyvät. Monta hyvää ihmisellä."


Oppikaa virheistänne tai jos olette viisaita niin oppikaa muiden virheistä. 
Positiivisesti ja pystyssäpäin uuteen päivään. Sinä myös, Hyvä Ihminen! 

Pistä tämä soimaan ja iloitse:


w/ Fair and Reasonable Greetings, Yours Truly: